Alfa-1 Sverige
Navigation
Logga in
Användarnamn

LösenordInte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Stöd oss med ett bidrag
Du som vill hjälpa föreningen med tryckerikostnad för informationsmaterial eller stödja oss med ett bidrag kan göra det genom att swisha valfritt belopp till detta nummer 1230917088. Vänligen skriva om det är ett bidrag. Alla bidrag mottages med tacksamhet, stora som små.
Stipendiefond
Alfa-1 Sveriges logo kan pryda en dödsannons. Hedra minnet av en anhörig eller en vän genom en gåva till Alfa-1 Stipendie-/Utvecklingsfond
PG: 47 79 90 - 6
Vi är medlem av
Klotterplank
Du måste vara inloggad för att kunna Klottra.

11-07-2017 14:14
Nu finns det nytt under "Föreningsinformati
on" -> www.alfa-1.se/vie.
..?page_id=8

06-06-2017 18:36
Hej alfa-1 Sverige Kan læse at jeres medlemsblad vender tilbage, dette glæder mig, da jeg også er interesseret i hvad jeres forening laver Vh. Alfa-1 Danmark Claus Astradsson

21-04-2017 12:34
Nu finns det nytt under "Föreläsningar" -> www.alfa-1.se/vie.
..page_id=22

09-09-2016 19:40
Lördag den 1 okt kl 10 har vi medlemsträff på sjukhuset i Lund. Vi träffas uppe på biblioteket Anmäl er att ni kommer Vi bjuder på fika Kommer en sjukgymnast och pratar Varmt välkomna

18-05-2016 12:19
Medlemsträff i Visby på Gotland planerat till oktober. Låter det intressant så anmäl dig till mig. Är du inte medlem så passa på att bli det nu. Välkomna

Klotterplank arkiv
NOVEMBERINFORMATION

Hej alfavän/alfavänner!

Styrelsen i riksföreningen vill önska er en fin november och vill informera er om att AlfaBladet nr 2 har nu gått iväg till tryckning och beräknas komma i era brevlådor vecka 46-47.
Ungefär samtidigt kommer fakturan skickas ut för år 2017, denna gång kommer den skickas ut från HjärtLung riksförbund.
Fakturan kommer att vara ställd till samtliga i hushållet över 18 år, alltså en gemensam till varje hushåll.

I AlfaBladet kommer en del nyheter presenteras inför år 2017.
Bl a inbjudan till föreläsningshelg med årsmöte helgen 25-26 mars 2017, vi hoppas att ni anmäler er till den helgen.

Vi har i och med medlemskap i HjärtLung ett nytt medlemsregister = alla medlemmar får nya medlemsnummer, detta ser du/ni på fakturan.

Så håll utkik i brevlådan både efter AlfaBladet och fakturan från HjärtLung.

Önskar er alla en fin november och hoppas att vi ses i Solna/Stockholm sista helgen i mars nästa år.


Vänliga hälsningar

Inga-Britt Nilsson Good
Ordförande

MEDLEMSTRÄFF GOTLAND


Alfa-1 Träff
Lördagen 8 oktober – 10.00 på Korpen.

Plats: Vårdcentralen Korpen

10.00 Förmiddagskaffe där vi presenterar oss.

11.00 Sjukgymnasten Elisabeth Johannson pratar om ”Sund livsstil, kost och motion”.

Därefter bjuder föreningen sina medlemmar på lunch på restaurang Ching Chong. Icke medlemmar till självkostnadspris.

Under dagen medverkar även vice ordf. Annette Wallbäck från Alfa-1:s riksstyrelse.

Anmälan görs senast onsdagen 5 okt. till kontaktperson Anette Björkman
Tel. 0731- 414 333 eller 0498 – 21 93 59


Ser fram mot att träffa Er alla.
Annette Wallbäck och Anette Björkman


Hitta oss på Korpen:
I entrén på Korpen: Ta korridoren till vänster (mot Visby södra vårdcentral).
Vi finns i rummet till höger – efter ingången till badet.

SOMMARBREV OCH INFO OM KOMMANDE AKTIVITETER
Hej alfavän/alfavänner!

Här kommer information från riksföreningens styrelse:

 • Barn-föräldraträffen planeras för fullt just nu, och det känns riktigt roligt att det äntligen kommer att bli en träff, den blir 13 augusti i Sthlm.
  I dagsläget är det sex barn och tretton vuxna som är anmälda till träffen. Två föreläsare är bokade.
  Det är vice ordförande och sekreterare i riks styrelse som kommer att hålla i träffen.
  Det finns ännu tid till att anmäla er (12/7 sista anmälningsdatum) du som har barn med ZZ-brist är välkomna att kontakta Vice ordförande: vordf@alfa-1.se eller sekreterare: sekreterare@alfa-1.se för mer information.
  Jag hoppas att ni kommer att få en bra träff och att vi följer upp den i Göteborg nästa år, sådan är planen.

 • Träff blir det också i Östersund, 17 augusti träffas vi på Scandic Hotell.
  Där är det jag och styrelsens kassör som deltar.
  Vi har tre medlemmar som är anmälda idag, HjärtLung regionförening Östersund styrelse kommer att delta för att lära sig mer om AAT-bristen och även där har vi en föreläsare bokad. Vi hoppas på att fler kommer att delta på denna halvdag tillsammans med oss, sista anmälningsdatum är 13/7. Anmälan görs till mig: ordf@alfa-1.se eller till kassören: kassor@alfa-1.se

 • Vi hade planerat ett seminarie i Linköping 24/9, men vi har tyvärr tvingats avboka detta, då vi inte har fått ihop tillräckligt med pengar för att genomföra det.
  Vi hoppas i stället att vi kan genomföra ett årsmöte förlagt under en helg i mitten/slutet av mars 2017 i Stockholm och att vi då kan boka in intressanta föreläsare till det tillfället.

 • I september kommer vi att träffas under eftermiddag i Göteborgsområdet, datum är inte satt där ännu, det är lite styrt av när jag själv ska in på årskontroll på Sahlgrenska,. Men inbjudan kommer att skickas ut i tid innan. Där är det jag och styrelsens kassör som deltar och anmälan görs till oss.

 • 1 oktober är det planerat för en träff i Lund, vice ordförande och ledamot i styrelsen håller i detta och anmälan görs till dem, inbjudan kommer att skickas ut efter sommaren.

 • Veckan efter, 8/10 är det planerat för en träff på Gotland, inbjudan kommer att skickas ut efter sommaren. Det är vice ordförande och ledamot som håller i detta och anmälan görs till dem.

Vi håller även på att komma igång med vårt samarbete med HjärtLung-förbundet, men vi saknar fortfarande en hel del fullständiga personnummer, så jag vädjar igen om att skicka detta antingen till mig: ordf@alfa-1.se eller till kassör Bodil Porsgaard: kassor@alfa-1.se
Du kan även skicka detta per post, du kan ringa och tala om det, antingen till mig eller till Bodil.
Jag klistrar in HjärtLung´s förklaring angående detta med personnummer:
Det är främst för att vi ska få ett register som är så aktuellt som möjligt.
För att vi ska kunna få uppdateringar via skatteverket om nya adresser samt att avlidna ska avslutas måste man ha hela personnumret. Detta görs via SPAR-uppdateringar 1 gång/månad ungefär i mitten på månaden.
Det är också en stor fördel då man inte kan dubbel-registrera någon för då säger datorn till att denna person redan finns.
Detta har gjort att vi garderat oss för utskick till avlidna, kan hända nån enstaka gång om någon går bort precis efter uppdateringen och ett utskick går ut i samma veva annars slipper vi detta.
Vi fick också en väldig massa returer både på tidningen och på fakturorna som vi skulle sitta och leta nya uppgifter på vilket har minskat betydligt idag, vi har ju så många medlemmar så för oss är det till stor hjälp, våra föreningar har varit överraskande positiva och uppskattat det, då de också ser fördelarna med hela personnumret.
Vi går under PUL och man kan inte skriva ut listor med hela pnr, då kommer inte de fyra sista med som en säkerhet att inte listor ligger framme med pnr.
Personuppgifterna används endast som underlag i vårt interna arbete, de lämnas aldrig ut varken indirekt eller direkt i något sammanhang.
Vi har tecknat avtal med PUL personuppgiftslagen som har väldigt stränga regler vad gäller behandling av personuppgifter.


Om du känner någon företagare, eller är en själv och vill annonsera i AlfaBladet, kontakta vår redaktör: yvonne_lindh@hotmail.com
Och kom ihåg att vi gärna vill ha era berättelser, upplevelser i AlfaBladet stora som små, det kan vara din egen berättelse, det kan vara ett besök på sjukhuset och vad som hände där m m, maila dessa antingen till mig ordf@alfa-1.se eller direkt till Yvonne Lindh.

Med detta mail vill styrelsen för riksföreningen Alfa-1 Sverige önska alla medlemmar en riktigt god sommar!
Och jag vill också passa på att berätta att idag 14/6 är vi 219 medlemmar! Så roligt!!Vänliga hälsningar

Inga-Britt Nilsson Good
Ordförande